Vítejte všichni přátelé a milovníci československého rocku,
tento blog si neklade žádné velké cíle. Jde pouze o to, poskytnout ku potěše Vašch očí a uší exponáty z rané éry tuzemského beatu, rocku a rock and rollu, které se podařilo sehnat pár nadšeným fanouškům a podělit se o zajímavé informace a poznatky.
Rádi bychom informační smysl tohoto blogu směřovali pouze do roku 1975, další léta přenecháme jiným. Všechny Vaše přínosné příspěvky vkládejte do komentářů.

pondělí 11. května 2015

The Pavliks
The Pavliks - pod tímto názvem vydal Orchestr, neboli Kvintet Ivo Pavlíka (název se měnil podle počtu členů) v tehdejší NSR dvojici malých desek, tzv. "singlů". Důvod přejmenování byl zcela jednoznačný - agenti, zařizující v zahraničí koncerty, chtěli název ve stylu "The Beatles".
The Pavliks učinkovali ve složení: Arne Peters - bicí a zpěv, Rudolf Guňka - saxofon, Jiří Hlava - trubka, Ivo Pavlík - klávesy, Jiří Raška - basová kytara (v tomto pořadí jsou na obalu SP CC-4002).
Jednou ze čtyř vydaných nahrávek, byla v tuzemsku velmi populární skladbu Pavla Nováka "Pihovata dívka". Německému producentovi se velmi líbila a tak k ní nechal napsat německý text. K této tak trochu partyzánské činnosti však dostali od Pavla Nováka ústní povolení.